Skip to content
Home » Trikók

Trikók

Bemutatjuk a 16. Székelyföldi Kerékpáros Körverseny legfontosabb trikóját! A leggyorsabbaknak kijáró bűvös piros trikót az összetett versenyben legjobban teljesítő sportoló fogja viselni. Keressétek a kerékpározók között a pirosba öltözött versenyzőt! Ő már biztos, hogy kiállta az idő próbáját!
A Székelyföldi Kerékpáros Körverseny szélsebes sportolóit Csíkszereda Városháza támogatja.
A piros-fehér-zöld trikó hasonló erővel, tekintéllyel és kihívással jár, mint piros testvére. Azonban ezt a trikót csak magyar licenccel rendelkező versenyző birtokolhatja. Ha trikolór színekben láttok egy sportolót tekerni, akkor tudjátok, hogy az a magyar kerékpáros bizony legyűrte a stopperórát.
 A Székelyföldi Körversenyen a piros-fehér-zöld trikókat az Agroland biztosítja a versenyzőknek. A vállalat számára mindennél fontosabb a fair play és a csapatjáték: ezen értékek jegyében támogatják a rendezvényünket.
A közhiedelemmel ellentétben nem kell minden biciklis karcsú és könnyű legyen. A sprinterek például kidolgozott, masszív izomzattal ülnek kerékpárra, és csakis egy cél lebeg a szemük előtt: megszerezni a sárga trikót. Az a sportoló, aki a legtöbb pontot szerzi minden szakaszon a végső sprintek során, illetve a szakasz folyamán lévő sprintek alatt, az megkapja a jól megérdemelt trikóját!
A Székelyföldi Kerékpáros Körverseny sprintereit idén a Ciuc Radler öltözteti sárga színekbe. A támogató is van olyan kitartó a versenyek terén, mint a sportolók: a Ciuc Radler számos kerékpárversenyt és kerékpármaratont szponzorizált.
A sötétkék trikók elnyerése nem kerül kevesebb erőfeszítésbe, mint piros vagy trikolór társukat megszerezni. Azonban csak a román licenccel rendelkező versenyzőknek van lehetőségük ringbe szállni a trikóért. Ha sötétkék színben láttok egy sportolót, akkor tudjátok, hogy az a román kerékpáros nem ismer tréfát, ha időre kell tekerni.
A Székelyföldi Kerékpáros Körverseny sötétkék trikóit az a vállalat biztosítja, amelyik a kezdetek óta támogatja a körversenyt! Idén is a Tușnad színeiben láthatjuk a legjobb román kerékpárosokat!

A hegyi hajrák köztudottan komoly kihívás elé állítják a versenyzőt, mivel ide nem elég csak a testi felkészülés: ügyesen kell stratégiázni a bicikli kiválasztásánál és a felszerelés összeállításánál. Minél könnyebb egy kerékpáros, annál nagyobb az esélye, hogy az övé lehet a zöld trikó. A Székelyföldi Kerékpáros Körversenyen idén a Viastein, a prémium minőségű burkolóköveket, burkolólapokat és szegélyköveket gyártó vállalat támogatja a hegyi hajrát. 
A fekete trikókat idén az U21 legjobbjai vehetik fel. Azok a versenyzők, akik még nem töltötték be a 21. életévüket, és a saját kategóriájukban a legjobb időd tekerték, máris esélyesek ennek a trikónak a megszerzésére! Ezek a sportolók kivívják a fiatal versenyzők tiszteletét és elismerését! Idén Kovászna megye legnagyobb építőanyag lerakata és üzlethálózata, a DEPO támogatja a fiatal kerékpárosokat.